tisdag 5 januari 2010

Året som gått och året som kommer

Här följer en liten redogörelse för året som gått samt mina mål inför 2010

Träning
Under året som gått har framförallt jag utvecklats när det kommer till den individuella träningen. Jag har lärt mig att ha mål vid varje träningstillfälle för att få ut något av att åka upp till planen. Tidigare har jag nöjt mig med att bygga upp en bana och springa den på ett relativt bra sätt. Senare har jag sett bortom att klara en hel bana och sett till de viktigare små delarna i kombinationer. Jag har börjat nöja mig med små, små detaljer i form av ett perfekt bakombyte eller en snygg slalomingång och det är just de där detaljerna som lönar sig i längden.
Under 2010 kommer jag satsa stenhårt på kontaktfält och slalom. Jag vill att kontaktfälten ska sitta till 100% och detsamma gäller slalomet. Ska jag vara helt ärlig så känner jag en ganska intensiv hopplöshet när det kommer till kontaktfälten och ett ytterligare mål med 2010 ska också vara att tro på att vi kan fixa dem. Förhoppningsvis tänds gnistan igen så fort vi börjar träna, vi befinner oss i lite av ett dödvatten just nu.

Tävling
Vad det gäller tävlandet så har vi nått mycket större framgång än jag väntat mig. Vi tog två pinnar i hoppklass 1, och detta under samma tävlingsdag. Mitt mål med det gångna året var just att nolla en officiell tävling vilket vi också har gjort. Dock har de två pinnarna lett till att jag velat ha den tredje pinnen och därmed också blivit mer stressad vid varje tävling. Att ha något att pusha sig själv med är ju bra, men jag känner att min nervositet också lett till nederlag. Det är något som jag tar med mig till 2010 att tänka på: hur jag ska hantera min nervositet innan jag går in på plan.
Ett ytterligare mål för tävlingssäsongen 2010 är att ta den tredje och sista pinnen i hoppklass 1 och därmed bli uppflyttad i hoppklass 2. Och till hösten har jag också ett mål i att ta den första pinnen i agilityklass 1, då kontaktfälten ska sitta perfekt på tävling!

Förare och hund
Tillsammans har jag och Vilda gått framåt i vår utveckling under 2009. Vi har blivit tajtare och jag är bättre på att se henne och hon har blivit bättre på att uppfatta mina kommandon på plan. Vi skulle behöva bli ännu tajtare och till 2010 ska jag också se till att lita mer på Vilda. Innerst inne vet jag ju att hon kan. Så jag ska kunna släppa henne tidigare i vissa situationer för att kunna få ett bättre flyt i loppet.

Ännu så länge har jag inte kollat upp några tävlingar för vår och sommar, men förhoppningsvis blir det en hel del! Nu ska jag bara få tummen ur och komma ut och träna lite igen också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar