torsdag 26 augusti 2010

Tävlingshelg i Bjuv

Den 9e juli begav sig ett glatt gäng från Jönköping iväg för att efter tre timmars bilresa landa i Bjuv, Skåne. Där hölls en tvådagarstävling innehållande alla tre klasser. Ypperligt eftersom vi som åkte gemensamt tillhör lite olika klasser.
Under helgen var det tältning som gällde. Jag, Elin och våra två fyrbenta vänner delade tält vilket gick över förväntan. De åt som vanligt (om inte mer!) och sov som stockar hela nätterna, är jätteimponerad över att de var så lugna och sansade. Granne med oss bodde Anna med Wilma, Ulrika med Atlas och Emma med Castro i ett tält och Linda med Inka i ett annat. I en husvagn bodde Emelie med Ella, Jeanette med Mitzy och Kristina med Ville och i en annan bodde Susanna med Diva och John med Dixi.

Jag hade två klasser om dagen, ett agilitylopp och ett hopplopp. På lördagen inledde vi med agilityloppet vilket visade sig bli en liten pina när jag kom av plan. Med tanke på min vana att Vilda aldrig tar kontaktfälten så trodde jag ju inte heller att hon skulle göra det denna dag. Jag tror mig se att hon missar kontakfälten på vägen nedför a-hindret och bryr mig därmed inte om att försöka hålla henne på balansen. Puckofelicia! Hunden har tagit kontaktfältet på a-hindret och jag kunde med viss ansträngning vid balansen ha nollat loppet och plockat vår första pinne i agilityklass 1. Men icke sa nicke! Så lite slokörad blev jag nog efter redan det första loppet.

Det andra loppet var hopploppet och vår debut i hoppklass 2, nervigt och spännande! Jag är jättenöjd med starten i loppet och hade Vilda bara inte tagit fel ingång i slalomet så hade vi nollat också detta lopp (att hon inte tog rätt ingång berodde på att jag inte tryckte ut henne tillräckligt, tyvärr), men istället tar vilda och kör några slalompinnar på vägen tillbaka till mig och därmed blev vi diskade. Surt sa räven! Men jag kände mig ändå nöjd över loppet i helhet.
På kvällen for jag, Elin, Susanna och John iväg på jakt efter en sjö. Men förgäves! För i skåne finns inga sjöar! Men det fläktade ju rätt bra i bilarna så vi var nog ganska nöjda med utflykten ändå. Senare åt vi pizza och jag borstade igenom Vilda innan vi gick och la oss för att ladda om inför söndagen.

Även på söndagen inledde vi med ett agilitylopp som gick betydligt sämre än det dagen innan. Jag är för sen med mitt byte och kallar på Vilda alldeles för sent efter ett hopphinder vilket gör att hon hinner sticka upp på balansen vid helt fel tillfälle. Så en snabb och onödig diskning, men en väldigt pigg och alert hund!

I det sista hopploppet så är det verkligen jag som klantar till det ordentligt. Det hade nog gått alldeles utmärkt om jag inte vid ett tillfälle glömmer av banan och rör till det alldeles för Vilda vilket medför en rivning. Senare kommer hon också fel mot slalomet och får en vägran där så vi avslutade dagen och helgen med 10 fel.

Inte någon framgångens helg för min del direkt, men jag är stolt över både min och Vildas insats i den 35-gradiga sommarhettan. Jag vet inte hur många gånger vi gick och sköljde både hundar och oss själv i iskallt vatten. Det är nog det enda negativa jag har att komma med vad det gäller tävlingshelgen i Bjuv - värmen! Annars var det en trevlig och välorganiserad tävling och jag ser fram emot att besöka den igen nästa år!

I desperat sökande efter skugga

1 kommentar:

  1. Haha, det där var verkligen sinnessjukt, det där med värmen. Svårt att föreställa sig nu, det ser jätteskönt ut ju. Men jag minns att det var riktigt jobbigt att bara fötterna var i solen när den där bilden togs! Haha, fy

    SvaraRadera