torsdag 13 februari 2014

Vägning

Igår vägde jag Vildan och Tokan. Vad det gäller Vilda så insåg jag ju för ett tag sedan att hon blivit tjock! Drog därefter ner hennes mat lite, men det har å andra sidan inte blivit så väldigt mycket springning för henne så det ska nog till lite konditionsträning innan hon återgår till sitt normala hull igen. På så sätt saknar jag verkligen rapportträningen, den gav mig verkligen en utpumpad hund tömd på energi! Dags att ta tag i det igen. Nåväl, med tanke på att hon känns lite för rund så var jag nästan rädd att väga henne, haha. Men det var ändå inte så farligt som jag trodde. Nu låg hon på 22,1 kg och i vanliga fall ligger hon runt 20 kg - 2 ynka kg bör ju inte vara så svårt att få bort? Fortsätter med något mindre mat och nu får vi ju åtminstone en regelbunden träning på söndagarna. Så förhoppningsvis blir jag snart bekväm med hennes vikt igen.

Och så till lilla, lilla, lilla Toka. Hon är ju som en pygmé! Har inte mätt höjden på henne, men hon är definitivt inte uppe i 50 cm. Ska försöka mäta henne framöver. Hon är också väldigt kort och inte alls så lång i kroppen som sin storasyster. Vikten ligger på 14,5 kg vilket ju inte heller är så mycket! Men i mina ögon sett har hon bra hull. Jag gillar verkligen inte överviktiga hundar, för mig är det en lika stor form av djurplågeri som så mycket annat. Då ser jag hellre att hundar är något för tunna...
Ur agilitysundpunkt så är det både en för- och nackdel att hon är liten. Är hon tillräckligt liten för att mätas ned till medium så skulle det vara till en fördel naturligtvis, men den chansen är nog inte så stor. Om hon då kommer mätas in som large så kommer hon få problem med med hinderhöjderna, speciellt när de blir maxade och det är ju till en stor nackdel. Nåväl, den som lever får se. Ska iallafall börja lära in hoppteknik så smått nu är tanken, fram tills nu har hon bara fått springa mellan hinderstöd, nu ska bommarna upp också!

Och så börjar det bli dags för röntgen av höfter och armbågar, ska ringa och boka tid om någon vecka är tanken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar