fredag 4 mars 2011

alldeles för mycket att göra...

Vilda har tråkigt! För hennes matte är hemskt upptagen med andra jättetråkiga saker just nu, som Vilda inte kan finna något nöje i. Tyvärr blir hundträning och blogguppdateránde lidande för detta. Jag har för närvarande tre jobb (fyra från nästa vecka antagligen) vilka ringer mig när jag behövs, vilket gör att hela veckorna blir väldigt oregelbundna och aningen förvirrande. Jag måste dessutom ta allt jobb jag kan för att hålla mig flytande ekonomiskt... Sedan har jag precis fått tillgång till min nya egna lägenhet vilket innebär att det samtidigt pågår en flyttning, men innan alla möbler ska köras dit så ska lägenheten målas om - vilket ju också tar lite tid. Samtidigt som allt detta ska se till att göras så har jag också ett projektarbete att skriva till min kurs - ska skriva om hundens mentalitet så det är ju förvisso ett roligt ämne, men ändå tidskrävande. Och som om detta inte vore nog så var jag på utställning med mina marsvin (jag vet, det är skrattretande men jag ställer ut marsvin...) i lördags och ska iväg även denna lördag - detta medför att marsvinen ska prepareras i form av att badas och liknande.
Tja, det var nog allt som är på gång just nu. Och visst, jag gillar att ha mycket att göra, men det finns ju en gräns. Dessutom så har mina föräldrar lovat att börja måla om lägenheten på lördag när jag är iväg, vilket leder till att jag är tvungen att måla på söndag = ingen träning :(. Jag vill verkligen träna! Och vi BEHÖVER verkligen träna, speciellt kontaktfält vilket är svårt att träna utan hinder. Ingen som vill ha med sig en extra hund till taberg på söndag? ;) Jag hade hoppats på att vi kommit längre med kontaktfälten till Jennys kurs i slutet av mars, men jag får nog ge upp den förhoppningen.

I söndags kom vi iallafall iväg till ridhuset en liten stund efter att jag slutat jobba. Det var bara Cecilia och Lipton där när vi kom så det gav ju tillfälle till mycket egen träning :). Tränade kontaktfält som tidigare, men jag börjar fundera på att lägga om stategin lite. Just nu klickar jag när Vilda har huvudet ner mot marken och slänger till henne godis, tills dess att jag ger henne ett släppkommando och så får hon leksaken längre fram. Men jag har märkt att hon dröjer med att släppa kontaktfältet nu - tror jag det, godis är ju gott! - vilekt får mig att fundera på om jag istället ska låta henne springa ner och trampa - klicka - köra henne - belöna framåt. Men jag vet inte om det är att gå för fort fram kanske? Någon som har en tanke? Jag tycker verkligen att det är skitsvårt det här med kontakfält, behöver nog en personlig tränare... :/

Något som för övrigt har börjat irritera mig är Vildas sätt att "säga till" hundar som hon träffar/leker med. Detta är något som har kommit med åren och jag tror att det beror på att hon tidigare råkat ut för hundar som har haft svårt att läsa hennes små signaler (hon har ju ganska mycket hår i ansiktet). Därför har hon istället tagit till väldigt tydliga signaler från början - det kan räcka med att en hund (främst hanar som är yngre än henne själv) kommer fram och nosar på henne så ger hon ett grottmonsterskall. Hon gör aldrig något, skulle aldrig bita eller skada någon, men hon låter ju fruktansvärt och jag förstår att andra hundar samt deras ägare inte uppskattar det. I övrigt bryr hon ju sig inte om andra hundar, går aldrig fram till någon självmant och om någon någonsin höjer på läppen åt henne så lägger hon sig pladask. Vet inte vad jag ska göra åt problemet riktigt, ofta sker det när det rejsas runt och liknande och då är jag ju inte alltid precis i närheten och kan säga till henne. Dessutom är det lite av hennes sätt att leka på: att jagas och skällas. Det och på agilityplan är också de enda ställen som hon skäller på. Får leta upp lite yngre hanar och träna på kanske..

2 kommentarer:

 1. Du kan få träna på Atlas om du vill ;o)

  Vad gäller kf så kan du ju alltid testa om det funkar bättre när du klickar o belönar framåt.. Det skadar inte att testa =) Hade gärna tagit med mig Vilda på söndag, men har redan 2 hundar att träna så det får nog räcka ;o)

  Det låter som om du skulle behöva semester, men vet hur det är när man inte har möjlighter att säga nej till jobb. Hoppas du hittar nåt mer regelbundet =)

  Lycka till med allt! Kram

  SvaraRadera
 2. Ja, tack! Det gör jag gärna! Vi kanske kan ta en get together när du är i jönköping någon gång. Inte denna helg då, med tanke på mitt shchema :P

  Ja, jag tror jag ska göra det faktiskt! Men det blir ju inte förren nästa vecka då eftersom det inte finns något kontakfält tillgängligt förren då. Jag kan ju träna på brädan förstås, men det känns som att gå tillbaka lite. Får se hur jag löser det!

  Haha, ja. Jag känner att jag gärna skulle ta lite ledigt ;) Men tyvärr är man ju ganska rejält beroende av pengar... Har ju nätterna till godo iallafall! :P

  Tack för det, kär vän! Hoppas vi kan ses snart. Kram

  SvaraRadera