måndag 16 juli 2012

Tävling i Uppsala

Vi kom alltså hem från summer campet på fredagkvällen, då packade vi om bilen och på lördagen tog vi med oss Elin och åkte upp till Knutby och deras stuga. Och på söndagen, måndagen och tisdagen så tävlade vi på Slottshoppet i Uppsala!

söndagen inledde vi trevligt med att nolla ett agilitylopp. Jag tycker egentligen inte att kontaktfälten var riktigt godkända, men jag är så förbannat trött på att diska oss och dessutom tror jag att Vilda behöver få belöningen att fortsätta nu för att inte tröttna på att göra beteendet. Såå - nolla och en sjundeplaceringen ledde till pinne! Härligt!

På eftermiddagen så nollade vi också ett hoppklass 3-lopp, dock med 1,98 i tidsfel. Det märktes tydligt att Vilda var trött vid det här laget och jag klandrar henne verkligen inte! Tidsfelet räckte dock inte till något bättre än en placering på plats 38, tyvärr. Men ett nollat lopp känns ju alltid bra :)


måndagen startade vi återigen med ett agilitylopp, dock med 5 retliga fel på grund av mig. Loppet slutade med ett staket och jag hjälpte inte Vilda tillräckligt över hinder nummer två i kombinationen, men så är det ibland. Kom iallafall på 14e plats om jag inte minns helt tokigt.

Hoppklass 3 sedan då, en bana som var minst sagt lite klurig, men mycket fällor. Loppet inleds med att Vilda tjuvstartar (vilket var en tydlig trend under hela tävlingen - skärpning) och jag blir riktigt pissur - detta leder dock till en väldigt tydlig handling från min sida sett och början av banan satt som en smäck med tajta svängar! Sedan kommer vi till slalomet (efter en fulsnurr framför en tunnel som jag inte ens orkar kommentera) och där håller jag inte i henne tillräckligt i slutet så hon går ut en pinne för tidigt - bara att ta om. Och så blir jag väl lite loj och resten av banan går åt skogen, men får ändå vara nöjd med början!tisdagen följde inte min kameraman (elin) med så därför har jag ingen film från agilityloppet och det är synd kan jag säga ;). I banan är bara a-hindret med, men det ska tas två gånger, första gången okej och så vidare - sedan kommer vi mot a-hindret igen, denna gång för andra gången och det är nu tredje hindret från mål. Jag hinner precis sända vilda mot det när jag i ögonvrån ser en lös hund, springandes efter oss på banan. Tusen tankar hinner gå igenom huvudet på en millisekund och jag inser bara att vi måste sätta den här nollan - annars jälvar! Så ett extra adrenalinpåslag och jag låter som ett monster när Vilda tar nedfarten och vi sedan fortsätter två hopp och in i mål. Folkets jubel! Vi fick erbjudande till omlopp, men nej tack - jag nöjer mig nog med mitt nollade lopp. 8e plats, pinne och uppflyttning! ÄNTLIGEN!! Vi kunde knappt ha presterat bättre under dessa dagar.

Det sista hopploppet är inte ens värt att nämna, det kändes redan när vi gick in på banan att vi inte borde starta. Jag hade ingen attityd alls och borde egentligen bara lagt ner när vi ändå var på topp. Men, men. Vilda fick springa av sig iallafall ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar