söndag 23 september 2012

Tävling Kumla

Idag har vi varit och tävlat i Kumla där det var dubbla klass 2.
Var nära att jag inte åkte alls då jag inte kände för att köra så långt helt själv, men som tur var så såg Åsa till att jag och Karin fick kontakt och kunde ta sällskap upp - superbra!

Som agt var det dubbla klass 2 så jag startade alltså i två agilityklasser. När jag går i mål i det första loppet tror jag först att jag är nollad, men inser sedan att vi fått fem fel för uppfarten på balansen. Suck. Uppfarterna är verkligen något som jag inte ser något som helst möjlighet i att träna upp. Och än så länge har det ju bara fungerat per automatik och jag tror jag låter det vara så och helt enkelt fortsätter chansa på att hon tar det.
Nåja, det var fem riktigt sura fel när resten av loppet gick bra, hade vi inte fått femman hade vi slutat på pinnplats. Men nära skjuter ingen hare!


Ganska snart var det dags för den andra agilityklassen där starten såg i princip likadan ut med skillnad att det tredje hindret skulle tas från motsatt håll från föregående lopp. Fick tillfälle att göra ett serpentinframförbyte eller vad det nu är Jenny kallar dem, haha. Det är iallafall ett byte som jag verkligen trivs med och som oftast sitter som en smäck. Riktigt tighta svängar brukar vi få till när vi gör det också - perfekt! Resten av loppet gick som en dans och Vilda tog alla kontaktfält fint vilket innebar ett nollat lopp som visade sig leda till en tredje placering och pinne, yey!

Trodde ett tag att detta skulle bli säsongens sista tävling för vår del, men om allt går enligt planerna så kan vi nog faktiskt tävla i Kungälv den 27 november, då är det både klass 2 och 3. Det ser vi fram emot!

2 kommentarer:

  1. Hmmmm.... Skrev ett inlägg här för ett tag sen och gratulerade till er pinne! Men nu kan jag inte se det.. Iaf, stort grattis till pinnen =) Kram

    SvaraRadera
  2. Haha, snopet! Men tack! :D

    SvaraRadera